Mákos-vaníliás-csokoládés sütemény

Mákos-vaníliás-csokoládés sütemény

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mák
  • 2 ek. liszt
  • 1/2 csomag sütőpor

A vaníliás krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

A csokoládés krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 dl langyos víz
  • 1 ek. zselatin

A tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 2 ek. étolaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek. narancslé

Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verem, majd hozzákeverem a mákos-lisztes-sütőporos keveréket. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöm.

A vaníliás krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral és a tejjel csomómentesre kikeverem és sűrűre felfőzöm, majd kihűtöm és hozzákeverem a kihabosított margarint.

A csokis krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verem, a felolvasztott, kihűtött csokit hozzákeverem, majd a feloldott zselatint is. Kihabosítom.

A tésztára kenem a sárga krémet, majd a csokis-habos krémet. A tetejére a csokoládét 2 evőkanál olajjal felolvasztom vízgőz felett, 3/4 részével bevonom a sütit. Amikor megkötött a csokimáz, a maradék csokival ide-oda csíkokat húzogatok.

A porcukrot 2 evőkanál narancslével kikeverem, addig keverem, amíg a cukor felolvad, és ízlés szerint a süti tetejére csurgatom. A sárga részekre darálatlan mákot szórok.

Neked ajánljuk