Mákos túrótorta

Mákos túrótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg Rama margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor

a töltelékhez:

  • 500 g tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg kristálycukor
  • 130 g mák (egész)
  • 30 ml vanília aroma

(a csatos tortaforma átmérője: 26 cm)

Elkészítés:

A mákra annyi forró vizet öntünk, hogy jól ellepje, és addig hagyjuk állni, amíg el nem készítjük a tésztát és a tölteléket, majd utána leszűrjük.

A tojást először a cukorral, majd a margarinnal jól kikeverjük. A sütőporral kevert lisztet beleszitáljuk a tojásos-cukros keverékbe, majd jól összedolgozzuk, gyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk.

A csatos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát margarinnal kikenjük, és a tésztát úgy belenyomkodjuk, hogy pereme is legyen (kb. 3-4 cm magas), majd betesszük a hűtőbe pihenni, amíg elkészítjük a krémet.

A túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot, és a vanília aromát jól összekeverjük, majd botmixerrel kicsit krémesítjük. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kevesebb adaghoz keverjük a leszűrt mákot.

Kivesszük a hűtőből a tésztát, és a közepére egy evőkanál túrókrémet teszünk, majd erre rá egy evőkanál mákkrémet. Ezt addig ismételgetjük, amíg el nem fogynak a krémek (krémek elég folyósak, ezért maguktól szépen elfognak terülni). Egy fogvájó segítségével a torta szélétől kiindulva a közepéig (egymástól távol) csíkokat húzunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük. Amikor már megsült és langyosra hűlt, akkor kivesszük a tortaformából.

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk