Mákos túrótorta gluténmentesen

Mákos túrótorta gluténmentesen

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin vagy vaj
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg Barbara lisztkeverék főzéshez, sütéshez
  • 10 dkg Barbara lisztkeverék kenyérhez és kelt tésztákhoz
  • 1 teáskanál sütőpor

a töltelékhez:

  • 2 db tojás
  • 50 dkg tehéntúró
  • 1 dl tejföl
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 15 dkg cukor
  • 13 dkg darált mák
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a cukorral. A margarint felolvasztjuk és a tojással együtt a liszthez adjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.

Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy pereme is legyen. Majd a szélét villával kissé megnyomkodjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük.

A mákot egy tálba tesszük és forró vizet öntünk rá, annyit amennyi ellepi. 20 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat, a keményítőt, a cukrot és a vaníliaaromát egy tálba tesszük, és robotgéppel összedolgozzuk. A masszát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A kisebb adaghoz hozzákeverjük a mákot.

A tortaformát kivesszük a hűtőből, a közepére egy nagy kanál túrókrémet teszünk. Majd erre egy kanál mákkrémet és így tovább, míg a töltelék el nem fogy. (Szépen kinyomják majd az egymásra kerülő rétegek a masszát a sütőforma széléig.) Egy fogpiszkálóval a torta közepétől kiindulva csíkokat húzunk, egészen a széléig.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, lekapcsoljuk a forma oldalát és felszeleteljük.

A receptet Mayer Andrea küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk