Mákos tejbegríz vörösboros fekete szederrel és fehér csokoládéval

Mákos tejbegríz vörösboros fekete szederrel és fehér csokoládéval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 20 dkg darált mák
  • 8 evőkanál búzadara
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 kg szeder (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 tasak étkezési zselatin

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, beletesszük a mákot, a búzadarát, a cukrot és pár perc alatt sűrűre főzzük. Beleöntjük a formába és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szedret megmossuk (ha fagyasztottat használunk, kiengedjük) és hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és összerottyantjuk.

1 tasak étkezési zselatint kevés szederlével felmelegítünk, veszünk ki a vörösboros szederből (0,5 litert gyümölccsel együtt) és belekeverjük a zselatint. A mákos grízt kiborítjuk a formából, de a szélét rajta hagyjuk. Beleöntjük a vörösboros szedret, és betesszük a hűtőbe dermedni.

Én friss szederrel és reszelt fehér csokoládéval tálaltam.

Neked ajánljuk