Mákos tejbegríz vörösboros fekete szederrel és fehér csokoládéval

Mákos tejbegríz vörösboros fekete szederrel és fehér csokoládéval
Elkészítési idő
4,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter tej
  • 20 dkg darált mák
  • 8 evőkanál búzadara
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 kg szeder (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 tasak étkezési zselatin
  • 1 liter tej
  • 20 dkg darált mák
  • 8 evőkanál búzadara
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 kg szeder (lehet fagyasztott is)
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 tasak étkezési zselatin

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, beletesszük a mákot, a búzadarát, a cukrot és pár perc alatt sűrűre főzzük. Beleöntjük a formába és hagyjuk teljesen kihűlni.

A szedret megmossuk (ha fagyasztottat használunk, kiengedjük) és hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és összerottyantjuk.

1 tasak étkezési zselatint kevés szederlével felmelegítünk, veszünk ki a vörösboros szederből (0,5 litert gyümölccsel együtt) és belekeverjük a zselatint. A mákos grízt kiborítjuk a formából, de a szélét rajta hagyjuk. Beleöntjük a vörösboros szedret, és betesszük a hűtőbe dermedni.

Én friss szederrel és reszelt fehér csokoládéval tálaltam.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti