Mákos stíria metélt színes kompóttal

Mákos stíria metélt színes kompóttal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • a töltelékhez:
  • 3 tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 3+2 evőkanál porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 dl tejföl
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 db tojás
  • 3 db tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 3+2 evőkanál porcukor
  • pár csepp citromlé
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A töltelékhez a 3 tojássárgát a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a mákot, a tejfölt, összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán 1 centi vastagra kinyújtjuk, majd késsel 1 centis csíkokat vágunk. Bő forró vízbe kevés olajat öntünk, majd a metélteket kifőzzük, amikor feljöttek a felszínre, leszűrjük, összeforgatjuk a mákos krémmel.

A tojásfehérjét 2 evőkanál porcukorral és pár csepp citromlével felverjük, és a mákos metélttel óvatosan összeforgatjuk.

Kikent sütőtálba öntjük, és 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.