Mákos sárgabarackos kevert pite

Mákos sárgabarackos kevert pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár mák
  • 1pohár olaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1 pohár barna nádcukor
  • 3 pohár liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 nagyobb szemű sárgabarack (felezve)
  • 1 teáskanál zsír vagy vaj
  • *
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 pohár joghurt
  • 1 pohár kefir
  • 1 pohár mák
  • 1 pohár olaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1 pohár barna nádcukor
  • 3 pohár liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 8 nagyobb szemű sárgabarack (felezve)
  • 1 teáskanál zsír vagy vaj
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a joghurtot, a kefirt, az olajat, a három tojást, a cukrot, vaníliás cukrot és habverővel simára-habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet meg a mákot is és jól összekeverjük.

A tepsit tepsit vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk, majd beleöntjük a pite masszát. Elsimítjuk, majd a tetejét egyenlő távolságra kirakjuk a fél barackokkal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk, hogy langyosra hűljön, úgy könnyebben szeletelhetjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti