Mákos rácsos sütemény

Mákos rácsos sütemény

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi só
  • tejföl vagy hideg víz

A töltelék:

  • 40 dkg darált mák
  • 1,5 dl -26 dkg cukorral édesített - forralt tej
  • 1 alma lereszelve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 kupica rum
  • baracklekvár
  • 10 dkg forrázott mazsola

Elkészítés:

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a tojássárgával, 1 csomag vaníliás cukorral és késhegynyi sóval. Annyi tejfölt dolgozunk bele, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit, és megkenjük baracklekvárral.

Elkészítjük a tölteléket: 40 dkg darált mákot leforrázunk 1,5 dl forró tejjel, amelybe előzőleg belekevertük a 26 dkg cukrot. Belereszelünk 1 almát, 1 citrom héját 1 kupica rumot és annyi baracklekvárt, hogy nem túl puha krémet kapjunk.

Hozzáadunk 10 dkg forrázott, rumba áztatott mazsolát, és a tésztalapra kenjük.

A maradék tésztából rácsokat sodrunk a tetejére, és tojásfehérjével megkenjük. majd kisütjük.

Neked ajánljuk