Mákos püspökkenyér

Mákos püspökkenyér

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt (a poharat tartsuk meg mérőedénynek!)
  • fél pohár olaj
  • 3 tojás
  • 1 és negyed pohár cukor
  • 2 citrom reszelt héja és 1 citrom leve
  • 2 pohár liszt + a formához
  • 1 pohár darált mák
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya,
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg kandírozott cseresznye
  • 2 teáskanál sütőpor

a formához: vaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és kilisztezünk egy őzgerincformát. A joghurtot elkeverjük az olajjal. A tojásokat a cukorral simára keverjük, majd beledolgozzuk az olajos joghurtot, hozzáadjuk a reszelt citromhéját és a citrom levét is.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a mákot, valamint az áfonyát, a cseresznyét és az apró kockára vágott csokoládét, illetve a sütőport. Ezután a lisztes keveréket apránként beleforgatjuk a joghurtos masszába.

A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és a sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával tudjuk ellenőrizni, hogy átsült-e.

A sütőből kivéve rácsra fektetve hagyjuk teljesen kihűlni.

A receptet Szekres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk