Mákos pite

Mákos pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej, amennyivel a tészta jól nyújtható lesz

a tészta megkenéséhez:

  • 3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)

a töltelékhez:

  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 14 dkg liszt
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik adag tésztát kinyújtom, és a kibélelt tepsibe egyengetjük. Megkenjük 3 evőkanálnyi baracklekvárral.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd széles mozdulatokkal belekeverjük a mákos masszába. A lekvárral kikent tésztára öntjük és elegyengetjük. Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük. Villával sokszor megszurkáljuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, közepes rácsmagasságon kb. 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk