Mákos pite

Mákos pite
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 g sütőmargarin
  • 70 g porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl töltelék:
  • 200 g darált mák
  • 150 g porcukor
  • 300 ml tej
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • 400 g finomliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 250 g sütőmargarin
  • 70 g porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 200 g darált mák
  • 150 g porcukor
  • 300 ml tej
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 1 c tojássárgája

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük a sütőporral és a citromhéjjal, majd elkeverjük. A vajat a liszttel elmorzsoljuk. Ha ez kész, akkor hozzáadjuk a többi hozzávalót és egy puha tésztát gyúrunk.

A mákot a porcukorral összekeverjük és a tejben kifőzzük, majd hagyjuk kihűlni.

A tésztát két részre osztjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk. Az első tésztalapot lisztezett tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, és rátesszük a mákot. Rátesszük a másik tortalapot, ez lesz a teteje. Villával megszurkáljuk és tojássárgájával megkenjük.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti