Mákos pite

Mákos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tej, amennyivel a tészta jól nyújtható lesz
  • a tészta megkenéséhez:
  • 3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
  • a töltelékhez:
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 14 dkg liszt
  • 2 tojásfehérje
  • 40 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • tej
  • 3 evőkanál Extra Jam (baracklekvár)
  • 10 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 14 dkg liszt
  • 2 db tojásfehérje

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 részre osztjuk. Egy kis tepsit (kb. 20×33,5 cm) sütőpapírral kibélelünk, majd az egyik adag tésztát kinyújtom, és a kibélelt tepsibe egyengetjük. Megkenjük 3 evőkanálnyi baracklekvárral.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük a tojásfehérje kivételével. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd széles mozdulatokkal belekeverjük a mákos masszába. A lekvárral kikent tésztára öntjük és elegyengetjük. Végül a maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre tesszük. Villával sokszor megszurkáljuk, és 175 fokra előmelegített sütőben, közepes rácsmagasságon kb. 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Ízlés szerint porcukorral meghinthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!