Mákos párnácskák

Mákos párnácskák
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 2 tojássárga
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál lekvár (meggy, vagy más savanykás)
  • 1 evőkanál gríz (csak akkor kell, ha folyós a lekvár)
  • maréknyi mazsola
  • a tetejére:
  • 1 tojássárga, pici tej
  • porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 25 dkg margarin
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojássárga
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál lekvár (meggy, vagy más savanykás)
  • 1 evőkanál gríz
  • maréknyi mazsola
  • 1 db tojássárgája
  • pici tej
  • porcukor

Elkészítés:

A túrót áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, sót, hideg margarint, és összemorzsoljuk. A tojássárgákkal és 1 evőkanál tejföllel összegyúrjuk. (Nekem elég volt 1 evőkanál tejföl, de ha a túró száraz, több is kellhet.) A tésztát 2-3 órát pihentetjük, de lehet egy éjszakán át is.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Nagy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, mindegyik korongra 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, a széleket lenyomkodjuk.

Tepsibe pakoljuk, a tejjel elkevert tojássárgával lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Sütés után még melegen porcukorral megszórjuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti