Mákos palacsinta vaníliakrémmel

Mákos palacsinta vaníliakrémmel
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ¾
  • dl olaj (+ a sütéshez) akinek tapadásmentes a serpenyője nem szükséges olaj
  • 100 g mák
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
  • 500 ml tej
  • 200 g liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliáscukor
  • ¾ dl olaj
  • 100 g mák
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál kristálycukor (ízlés szerint)
  • 500 ml tej

Elkészítés:

A palacsintatészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd pár percig pihentetjük. Sűrű állagot fogunk kapni.

Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából). A palacsintákat egyenként kisütjük, majd ízlés szerinti töltelékkel kínáljuk.

Tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a cukrot. A többi tejet felforraljuk, majd, amikor felforrt, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a pudingos tejet is. Besűrítjük, majd ezzel töltjük meg a palacsintákat.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti