Mákos narancszselés fantázia kocka

Mákos narancszselés fantázia kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 80 ml víz
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 6 g sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • a krémhez:
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 60 g vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • a tetejére:
  • 90 gramm narancsízű gyümölcskocsonya
  • 3 dl víz
  • a forma 18×27 cm-es
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 80 ml víz
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált mák
  • 6 g sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 dl tej
  • 60 g vaníliás pudingpor
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 90 gramm narancsízű gyümölcskocsonya
  • 3 dl víz

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük. Hozzá adjuk a vizet is. A lisztet, mákot, sütőport elvegyítjük és az előzőkhöz keverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát belesimítjuk. 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és kihűtjük.

A krémhez a joghurtot, tejet, cukrokat a pudinggal simára keverjük és sűrűre felfőzzük. Amikor kihűlt a vajjal kihabosítjuk. Nagyon finom, üde krémet kapunk.

A kihűlt mákos piskótára simítjuk a krémet.

A gyümölcskocsonyát a vízzel állandó keverés mellett felforraljuk, amikor kezd hűlni, a krémre öntjük. (A krém közepétől kifelé haladva öntjük rá.) Hamar megköt.

Hűtőbe téve 1 óra múlva tetszőleges szeletekre vágjuk.

Kis adag, 8 nagy kocka jött ki belőle. Nagyobb családoknál érdemes duplázni a mennyiséget.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!