mákos-narancsos panna cotta

mákos-narancsos panna cotta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 dl tej
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. mák
  • 1 tk. vanília-aroma
  • reszelt narancshéj
  • 1,75 dl tejföl
  • porcukor
  • 10 g zselatin

Elkészítés:

Egy edénybe beleöntöm a tejet, hozzáadom a mézet, a vanília-aromát és a mákot, majd felforralom. Amikor felforrt, lassú tűzön kevergetve, 1-2 percig főzöm, majd leveszem a tűzről, és hozzáadom a zselatint. Addig kevergetem, míg teljesen feloldódik. Végül langyosra hűtöm.

A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű porcukorral jól kikeverem. Ezután a kikevert tejfölbe belereszelem 1 narancs héját, és így is jól összekeverem.

Végül a langyosra hűtött tejes keveréket összekeverem az ízesített tejföllel.

Poharakba öntöm, majd a hűtőbe teszük legalább 1 órára, hogy kellően megdermedjen.

Tálaláskor olvasztott mézzel megcsorgatott mandarint kínálok hozzá.

Neked ajánljuk