Mákos-meggyes zserbó

Mákos-meggyes zserbó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • fél zacskó szárított élesztő
  • 0,5 dl langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 40 dkg sima (nem darabos) meggylekvár
  • 20 dkg darált mák
  • 12 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • a tetejére:
  • 4 púpozott evőkanál cukor
  • 2 teáskanál víz
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • fél zacskó szárított élesztő
  • 0,5 dl langyos tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csipet
  • 40 dkg sima (nem darabos) meggylekvár
  • 20 dkg darált mák
  • 12 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 4 púpozott evőkanál cukor
  • 2 teáskanál víz

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 egyenlő gombócra osztjuk. Letakarva 1 órán át kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, három részre osztjuk.

Egy 20x24 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. Az első adag tésztát kinyújtjuk, hogy pont a tepsibe illeszkedjen. Belefektetjük, megkenjük a töltelékkel, majd így járunk el a maradék tésztával és töltelékkel is. Felül tészta legyen.

Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Kifordítva hagyjuk teljesen kihűlni.

Ha kihűlt, a porcukorból kevés vízzel fehér mázat keverünk, a tetejére kenjük és hagyjuk megszilárdulni. Szeletelve tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti