Mákos-meggyes kocka (kevert)

Mákos-meggyes kocka (kevert)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál GM-zabliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet só
  • *
  • valamint:
  • sűrű házi meggydzsem
  • 6 db tojás
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál darált mák
  • 3 evőkanál GM-zabliszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • csipet
  • sűrű házi meggydzsem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, félretesszük. A tojássárgát az eritrittel habosra keverjük, hozzáöntjük az olívaolajat és tovább keverjük. Beletesszük a mákot, a lisztet, a sütőport, összeforgatjuk, majd végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és az egészet óvatosan összekeverjük.

Kiolajozott, kilisztezett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük (tűpróba!). Amikor megsült, kettévágjuk, a dzsemmel megtöltjük, majd darált eritrittel megszórjuk

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti