Mákos-marcipános hókifli (cukormentes)

Mákos-marcipános hókifli (cukormentes)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg búza vagy teljes kiőrlésű liszt csipet szódabikarbóna
  • 10 dkg xilit
  • 25 dkg vaj
  • 8 dkg darált mák
  • 5 dkg reszelt cukormentes marcipán
  • fél vanília rúd belseje (vagy kivonat, aroma)
  • por alapú édesítő (vagy porcukor)
  • cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A vajat elmorzsoljuk az átszitált szódabikarbónás lisztel, majd minden hozzávalót beledolgozunk. Egynemű tésztát kell kapnunk, ami nem ragad. Folpackba csomagoljuk és egy órára a hűtőbe tesszük.

Hűsölés után darabokat csipkedünk le belőle, amiből kis kifliket formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

180 fokra előmelegített sütőbe kb. 10 perc alatt megsütjük.

Ha van édesítő porcukrunk, még melegen forgassuk bele (bár én még nem találkoztam olyan por alapú édesítővel, aminek ilyen formájában finom lenne az íze.) Esetleg cukormentes étcsokoládéba is belemárthatjuk vagy meglocsolhatjuk, hogy édesebb legyen. (Én a kép kedvéért forgattam porcukorba.)

Hasonló receptek