Mákos linzer

Mákos linzer
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 5 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 darab tojássárgája
  • valamint:
  • 1 üveg sárgabarack és szilvalekvár
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 5 dkg darált mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 üveg sárgabarack és szilvalekvár

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrokat és a mákot. Összekeverjük. Elmorzsoljuk benne a margarint, belereszeljük a citromhéjat, és a tojássárgáját is beletesszük. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

Pihentetés után enyhén lisztezett deszkán fél cm- es vastagságúra nyújtjuk, majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztát, sütőpapírral fedett tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

Ezután lekvárral összetesztünk egy-egy linzert.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti