Mákos laska

Mákos laska

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg krumpli
  • 3 dkg vaj
  • 30-35 dkg finomliszt
  • a nyújtáshoz liszt

A szóráshoz:

  • cukrozott darált mák

Elkészítés:

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, majd lazán szétterítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Hozzáadunk 3 dkg vajat, 1 csipet sót, aztán egyenletesen a tetejére szitáljuk a lisztet, és lágy, rugalmas tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarjuk, és 10-15 percet pihentetjük.

A tésztából kis cipókat formázunk, amiket lisztezett deszkán kör alakúra kinyújtunk, és palacsintasütőben, zsiradék nélkül megsütjük mindkét oldalát pár perc alatt.

Megszórjuk cukrozott darált mákkal. Ezekből a mákos lapocskákból tornyot építünk: egymás tetejére rakosgatjuk, így alul-felül mákosak lesznek.

Neked ajánljuk