Mákos krémes szelet

Mákos krémes szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 9 db tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 200 g mák (darált)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citromból nyert citromhéj

a krémhez:

  • 9 db tojássárgája
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 150 g cukor
  • 5 evőkanál étkezési keményítő
  • 500 ml tej
  • 150 g margarin

az összeállításhoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 5 evőkanál mandulapehely (vagy más szóróanyag)
  • 24 db babapiskóta

Elkészítés:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és a citrom reszelt héját. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a mákkal, majd lassú, óvatos, alulról felfelé irányuló mozdulatokkal a tojásfehérjéhez keverjük.

A tésztát két részre osztjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 10-10 perc alatt készre sütjük őket. A formában kissé kihűtjük.

A krémhez a tojássárgáját simára keverjük a cukorral, vaníliaaromával és a keményítővel. A tejet felforraljuk, majd beleöntjük a kikevert tojássárgáját, és sűrűre főzzük, majd teljesen kihűtjük.

A margarint kockákra vágjuk, és robotgéppel kikeverjük a pudinggal.

Összeállítás: A krém felét rákenjük az egyik piskótalapra, erre helyezzük a babapiskótákat. A krém másik felét a babapiskótákra simítjuk, majd lefedjük a másik piskótalappal. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Amíg még meleg, szeletelt mandulával vagy zöld pisztáciával szórjuk meg. Pár óra pihentetés után szeletelhető, de jót tesz neki egy éjszakai állás.

A receptet Frankberger Gábor küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk