Mákos krémes

Mákos krémes
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a lapokhoz:
  • 50 dkg finomliszt
  • 7 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg egész mák
  • a krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • a mázhoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg vaj
  • (a tepsi 22x34 cm-es)
  • 50 dkg finomliszt
  • 7 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkankál méz
  • 1 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg egész mák
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 liter tej
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg csokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítés:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 4 lapot sütünk belőle.

3 vaníliás pudingporokból a liszttel és a tejjel csomómentes krémet főzünk, majd kihűtjük.

A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd a már teljesen kihűlt pudinggal jól összekeverjük. Az így kapott krémmel megtöltjük a lapokat, és a felső lapra is kenünk belőle egy vékony réteget.

A kétféle csokoládét a vajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. A pudingos krémre először a sötét csokoládét visszük fel, majd csíkokban rá a fehéret. Egy fogpiszkálóval vagy késsel a fehér csokoládét belehúzogatjuk a barna csokoládéba.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!