Mákos krémes

Mákos krémes
Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 db piskótalap (10 tojásos)
  • A mákos piskótához:
  • 30 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg darált mák
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 7 dkg margarin
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A krémhez:
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek. liszt
  • 1 db citrom leve
  • 1 db piskótalap (10 tojásos)
  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg mák
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 32 dkg margarin
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 db citrom
  • 25 dkg cukor
  • 3 dl tej

Elkészítés:

A mákos piskótához kikeverem a tojássárgát, cukrot, olvasztott margarint, tejfölt és mákkal, reszelt citromhéjjal, sütőporos liszttel dolgozom össze, majd felvert fehérjehabot forgatok bele.

Tepsibe simítva készre sütöm, kisebb lángnál.

A krémhez a margarint, cukrokat kikeverem.

A tejet liszttel, citromlével sűsűre főzöm és a cukros margarint beleforgatom.

A kész piskótát felezem és egyikre a fele tölteléket kenem, befedem a mákos lappal, ezt is lekenem, végül befedem a másik sima piskótával.

Megjegyzés:

A receptet Szendrey Emőke küldte. Köszönjük!