Mákos kölesfelfújt

Mákos kölesfelfújt
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a felfújthoz:
  • 25 dkg köles
  • 1 liter tej/rizstej
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál eritrit vaníliakivonat
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál egész mák
  • mazsola vagy aszalt vörös áfonya
  • az öntethez:
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1,5 dl tejszín
  • 25 dkg köles
  • 1 liter tej/rizstej
  • 4 db tojás
  • 5 evőkanál eritrit vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál egész mák
  • mazsola vagy aszalt vörös áfonya
  • 10 dkg GM étcsoki
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A kölest alaposan átválogatjuk, és átmossuk, majd felöntjük tejjel és mérsékelt lángon, csipet só hozzáadásával fedő alatt megfőzzük.

A tojások sárgáit habosra keverjük az eritrittel, a köleshez keverünk, majd a masszához adjuk az egész mákot, a vaníliakivonatot, a megmosott és szárazra törölt citrom reszelt héját és a mazsolát.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük, majd a tésztát kivajazott tepsibe öntjük. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. (Tűpróba!)

A csokiöntethez a tejszínt felmelegítjük, leöntjük vele a darabokra tört étcsokit, megvárjuk, amíg felolvad, elkeverjük és ezzel öntjük le a kockákra vágott kölesfelfújtat.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti