Mákos-kókuszos szelet almával bolondítva

Mákos-kókuszos szelet almával bolondítva
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg mák
  • 4 teáskanál eritrit
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl víz
  • 5 dkg mazsola
  • 2 közepes alma
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg mák
  • 4 teáskanál eritrit
  • 3 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

A mazsolát lemossuk, majd 1,5 dl vízbe áztatjuk, amíg a többi folyamatot elvégezzük.

A tojások fehérjét egy csepp citrommal, a sárgáját pedig az eritrittel keményre verjük. A sárgájához hozzáadjuk a kókuszolajat, a mákot, kókuszt, és a mazsolát a vízzel együtt. Alaposan összekeverjük, majd kézi habverővel óvatosan hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjéket.

A massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd a reszelt almát (levétől kissé kinyomkodva) ráterítjük, és a mákos tészta másik felével beborítjuk.

180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük, amíg elkezd pirulni a teteje.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!