Mákos kiflik

Mákos kiflik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg darált mák
  • 20 dkg kristálycukor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 db tojássárga
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 ek. tejföl
  • 2 db kockacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Elkészítés:

A tölteléknek 20 dkg cukrot sziruppá főzök 2 dl vízben és darált mákot öntök bele, 1-2 percre főni, végül reszelt citromhéjjal szórom.

A tésztához a lisztbe teszek porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, csipet sót és margarinnal összedolgozom.

1 dl langyos tejben oldom a kockacukrokat és az élesztőt futtatom benne, majd a masszához adom.

Letakarva kelesztem 30 percet.

Utána mehet bele a tojássárga, esetleg 1-2 ek. tejföl, hogy össszeálljon.

Az átdagasztott tésztát ismét hagyom kelni 1/2 vagy 1 órát.

5-7 mm vastagra nyújtva kiszaggatom, lekenem tojásfehérjével és 1-1 tk. mákot szórok rá.

Feltekerem kiflivé és sütőpapírral borított tepsibe rakosgatom őket.

Lekenem tojássárgával és 15-20 perc múlva 180 fokon elkezdem sütni, 20-25 percen át.

Hasonló receptek