Mákos kevert sütemény

Mákos kevert sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db tojás
  • 23 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • (a tepsi mérete 20×30 cm-es)
  • 2 db tojás
  • 23 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg margarin
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 3 dl tej
  • 15 dkg darált mák
  • 30 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a margarint is. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejet, a mákot és a sütőporral elvert lisztet is. Ezeket alaposan összekeverjük.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben megsütjük. (20 percig a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert akkor nem jön fel szép magasra.) Tűpróbáig sütjük.

A tetejére porcukrot szórhatunk. Citrom gerezdekkel díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti