Mákos kalács barackkal

Mákos kalács barackkal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 7,5 dkg tejföl
  • 8 dkg darált mák
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 fél őszibarackbefőtt
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 7,5 dkg tejföl
  • 8 dkg darált mák
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 fél őszibarackbefőtt

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

Kibélelünk sütőpapírral egy 18 cm-es kapcsos tortaformát. A puha vajat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük. Hozzákeverjük egyenként a tojásokat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a masszába forgatjuk. Hozzákeverjük a tejfölt, és a massza felét a formába simítjuk.

A massza másik feléhez keverjük a porcukrot és a darált mákot. Ezt is a formába öntjük, majd belenyomkodjuk a lecsepegtetett barackokat.

A sütőben 40-45 percig sütjük (tűpróba). A formában hagyjuk kihűlni.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti