Mákos hókifli

Mákos hókifli

Hozzávalók:

  • 400 g finomliszt
  • csipet só
  • 250 g vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • *
  • a tölteléhez:
  • 125 g darált mák
  • 30 g porcukor
  • 75 ml tej
  • *
  • a forgatáshoz:
  • porcukor

Elkészítés:

A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a mákot és a porcukrot. Jól összekeverjük és utána kihűlni hagyjuk. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy tálban összekeverjük a többi hozzávalót. Omlós tésztát kell, hogy kapjunk.

A tésztát lisztezett felületen 4-5 mm vastag, téglalap alakúra nyújtjuk. Ezután az egyik szélére pakoljuk a tölteléket, ráhajtjuk a tésztát, és befedjük vele. Utána a megtöltött csíkot levágjuk és 4-5 cm hosszúra felszeleteljük. Ugyanígy járjunk el a tészta többi részével is. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgassuk a felvágott, töltött darabkákat és 15 perc alatt megsütjük őket.

Amikor kész vannak, még melegében beleforgatjuk a porcukorba és csak ezután hagyjuk kihűlni

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk