Mákos háromszögek

Mákos háromszögek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 g finomliszt
  • 100 g sütőmargarin
  • 25 g friss élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml tej
  • töltelék:
  • 180 g darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100 g cukor
  • 100 ml víz
  • csipet só
  • 500 g finomliszt
  • 100 g sütőmargarin
  • 25 g friss élesztő
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 100 ml tej
  • 180 g darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 100 g cukor
  • 100 ml víz
  • csipet

Elkészítés:

A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.

Majd egy tálba tesszük a lisztet, vaníliás cukrot, sót, és a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, megdagasztjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen 40 perc-1 óra alatt hagyjuk megkelni.

Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a mák tölteléket. A vizet a cukorral sziruppá főzzük, felforraljuk. A mákhoz hozzáadjuk a citrom héját, majd a forró szirupot is hozzáöntjük, elkeverjük. Ezután kihűlni hagyjuk.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, megkenjük a mák töltelékkel és szorosan feltekerjük. Háromszögekre vágjuk, utána megkenjük a tetejüket felvert tojással.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti