Mákos-habos paleo kocka

Mákos-habos paleo kocka
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta:
  • 40 dkg gesztenyeliszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl víz
  • a töltelék:
  • 4 dl kókusztej
  • 4 db tojássárgája
  • 80 g eritrit
  • 150 g darált mák
  • a tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • édesítő
  • 40 dkg gesztenyeliszt
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 dl víz
  • 4 dl kókusztej
  • 4 db tojássárgája
  • 80 g eritrit
  • 150 g darált mák
  • 4 db tojásfehérje
  • édesítő

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, és fél órára betesszük a hűtőbe.

Addig egy lábasban felmelegítjük a kókusztejet, és elkeverjük benne a tojássárgákat. Közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd hozzáadjuk az eritrittel darált mákot, és további pár percig kevergetve felfőzzük, félretesszük.

Kivesszük a tésztát a hűtőből, és egy kizsírozott sütőtálba (az enyém 28x25 cm-es) nyomkodjuk. Erre ráöntjük a mákos krémet és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. A sütési idő lejárta előtt 5 perccel kivesszük, a felvert tojásfehérjét rákenjük, visszatoljuk és rózsaszínűre sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!