Mákos guba újragondolva

Mákos guba újragondolva

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • másfél kalács
  • 1 liter tej
  • 5 db tojás
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

a töltelékhez:

  • fél csomag mák
  • porcukor ízlés szerint
  • vaníliás öntet egyszerűen
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl liter tej (hígabbra főzve)
  • 3 evőkanál porcukorral

a meggyöntet:

  • 1 üveg meggy
  • ízlés szerint porcukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A kalácsot apró darabokra vágjuk, ezután félretesszük.

Feltesszük a tejet és lassú tűzön elkezdjük melegíteni. Adunk hozzá 3 evőkanál porcukrot. Ezután az öt tojássárgáját az 5 evőkanál porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral habverővel fehéredésig kikeverjük. Utána apránként a tejhez adjuk és szép lassú tűzön sűrűsödésig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és egy kicsit hagyjuk hogy lehűljön.

Közben elkészítjük a vaníliás öntet: melegíteni kezdjük a 6 dl tejet, hozzáadjuk a 3 evőkanál porcukrot, majd hozzáadjuk a pudingport is és sűrűsödésig főzzük.

Ezután visszatértünk a madártejünkhöz, ami már kellőképpen visszahűlt, és apránként elkezdjük ráönteni a kalácsokra. Előveszünk egy jénai tálat, rakunk egy réteg kalácsot a tál aljára, majd jöhet a porcukros mák. Utána megint egy réteg kalács, majd megint mák. És igy folytatjuk egészen a tál tetejéig. Ha kész, 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Ezután jöhet a meggy öntet. Az üvegből kiöntjük a meggyet és jól lecsöpögtetjük. A levét nem öntjük ki, mert ebből fogjuk a pudingot elkészíteni. Beletesszük a pudinport, a 3 evőkanál porcukrot, és betesszük a mikróba kb. 4,5 percre! Félúton egyszer kiveszük és megkeverjük. Ezután ha kész, vagyis jól összeállt, akár egy puding, mehetnek is bele ízlés szerint a meggyek. Ezzel kész is vagyunk az összes elemmel már csak a kreatív tálalás maradt hátra.

A receptet Pecsét Brigi küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk