Mákos guba torta

Mákos guba torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db kifli
  • 8 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vanília cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • *
  • a krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • *
  • a tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 8 db kifli
  • 8 dl tej
  • 3 db tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag vanília cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 4 db tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés:

A kifliket karikára vágjuk. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tejet a vajjal összemelegítjük, hozzáadjuk a kikevert tojássárgáját, és lassú tűzön besűrítjük. A darált mákot a citrom héjával összekeverjük, majd beleöntjük a tejes folyadékba. Ezt ráöntjük a kifli karikákra, és megvárjuk, amíg beszívja.

Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belenyomkodjuk a kifliket. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

A krémhez a tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a pudingporral. A tejet felforraljuk, és a tojássárgájás keverékkel sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, és a vajjal jól kikeverjük. A kihűlt guba tetejére kenjük, majd a hűtőben pihentetjük. A tetejét ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Péter Ramóna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti