Mákos guba habosan

Mákos guba habosan

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kiflihez:

  • 25 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg darált mák
  • fahéj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • vaj
  • 3 alma
  • 3 tojás
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

Elkészítés:

Gyúrjuk össze a kifli hozzávalóit! Dagasszuk meg, majd hagyjuk kelni!

Gyúrjuk át a megkelt tésztát, majd borítsuk lisztezett deszkára! Vágjuk 8 részre, majd formázzunk vékony hengereket belőle! Kelesszük még 20 percig! Süssük meg 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt!

Karikázzuk fel a kifliket, és hagyjuk szikkadni 1 órát! Tegyük fel a tejet forrni! Keverjük habosra a vaníliás cukrot, 10 deka cukrot és a tojássárgákat! Adjuk hozzá a tejhez!

Ha felforrt, öntsük rá a kiflire! Osszuk el 2 részre a kiflis keveréket! Adjuk hozzá az egyik feléhez a mákot, a másikhoz a diót! Óvatosan keverjük össze! Tegyük egy kivajazott tepsibe!

Nyomkodjuk ki a meghámozott almák levét! Keverjük össze a fahéjjal, majd tegyük rá a diós-mákos kifli tetejére! Süssük 180 fokon 20 percet!

Verjük habbá a tojásfehérjéket a maradék cukorral! Tegyük rá a guba tetejére, majd süssük még 10 percig!

Hasonló receptek