Mákos guba

Mákos guba
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a gubához:
  • 7 db kifli (szikkadt)
  • 8 dl tej
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • a vaníliakrémhez:
  • 6 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 7 db kifli (szikkadt)
  • 8 dl tej
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 20 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál méz
  • 6 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

7 dl tejet a vaníliával és 2 evőkanál cukorral felforralunk. A kifliket karikára vágjuk. Merőkanállal rámerjük a forró tejet úgy, hogy mindenhol érje a kifliket. Óvatosan összeforgatjuk.

A maradék 1 dl tejet a darált mákkal, 2 evőkanál cukorral, a vajjal felfőzzük. Ráöntjük a kiflikre, és összekeverjük.

Egy nagyobb téglalap alakú üvegedényt kivajazunk, beleöntjük a mákos kiflikarikákat, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a vaníliakrémet: a vaníliás pudingport a szokásos módon a tejjel és a cukorral megfőzzük. A forró krémet rákanalazzuk az edényben megsült gubára úgy, hogy befedje mindenhol, így marad szaftos.

Megjegyzés:

A receptet Buzási Lászlóné küldte be. Köszönjük!