Mákos-csokis keksz gluténmentesen

Mákos-csokis keksz gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 darabhoz:
  • 12 dkg margarin vagy vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 M-es tojás
  • 17 dkg Bezgluten multi mix liszt
  • 6 dkg darált mák
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
  • 12 dkg margarin vagy vaj
  • 8 dkg porcukor
  • 1 M-es tojás
  • 17 dkg Bezgluten multi mix liszt
  • 6 dkg darált mák
  • fél teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 5 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tojást az cukorral habosra keverjük, majd 1-2 percig tovább keverjük a puha margarinnal is. A lisztet, a mákot, a sütőport és a citromhéjat összekeverjük. Végül kézzel összegyúrjuk a száraz és nedves hozzávalókat. (Ha nagyon ragadna, tegyük be egy kis időre a hűtőbe (15 perc).)

A tésztából diónyi golyókat formázunk, és sütőpapíros tepsibe téve ujjal lelapítjuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

Miután kihűltek, gőz fölött felolvasztjuk a csokit az olajjal és félig megmártjuk benne a kekszeket. Sütőpapíros tálcára tesszük őket és megvárjuk, hogy megdermedjen rajta a csoki.

Betehetjük a hűtőbe is 5 percre, úgy hamarabb megszilárdul.

Megjegyzés:

A receptet Mayer Andrea küldte be. Köszönjük!