Mákos charlotte

Mákos charlotte
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 1 kész piskótalap
  • 1,5 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin
  • 4 dl tejszínhab
  • sárgabarackíz
  • 1 kész piskótalap
  • 1,5 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg zselatin
  • 4 dl tejszínhab
  • sárgabarackíz

Elkészítés:

A piskótalapot csíkokra vágjuk, és barackízzel rétegesen összetöltjük, majd egy őzgerinc formát kibélelünk vele.

A krémhez egy tűzálló edénybe tesszük a tojások sárgáját, a pudingport, a vaníliás cukrot, a darált mákot és az apróra vágott, kandírozott narancshéjat. A felforralt és lehűtött tejjel simára keverjük, majd vízgőzön vagy lassú tűzön, állandó keverés mellett besűrítjük. A krémet többszöri kevergetés mellett kihűtjük.

A habbá vert tejszínt és a vízgőzön felolvasztott zselatint lazán hozzáadjuk.

A kész krémet a kibélelt formába töltjük, tetejét befedjük piskótalappal. Hűtőbe tesszük, majd a formából tálra borítva
tálaljuk.