Mákos almatorta – liszt nélkül

Mákos almatorta – liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál darált mák
  • a töltelékhez:
  • 1 kg reszelt alma
  • 2 evőkanál eritrit
  • 3 dl víz
  • fahéj
  • 1 csomag zselatin
  • 5 db M-es tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál darált mák
  • 1 kg reszelt alma
  • 2 evőkanál eritrit
  • 3 dl víz
  • fahéj
  • 1 csomag zselatin

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és robotgép segítségével tovább verjük. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük.

Zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forráspontig melegítjük, de nem forraljuk!), az eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk, és a kisült (tálra borított) mákos piskótára kenjük.

Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van az egészséges vitamindús tortánk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!