Mákos-almás-mandulás szelet (paleo)

Mákos-almás-mandulás szelet (paleo)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg darált mák
  • 3 alma
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg nyírfacukor vagy eritrit
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 tojás
  • 1 gombóc fagyi (opcionális)
  • 20 dkg darált mák
  • 3 db alma
  • 1 db citrom lereszelt héja
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 10 dkg nyírfacukor vagy eritrit
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 db tojás
  • 1 gombóc fagyi (opcionális)

Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. 1 teáskanál nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük. A tojásokat kézi habverővel enyhén felverjük, hozzákeverjük az almát, a mákot, a cukrot, a szódabikarbónát.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

Kihűlés után fagyival kínáljuk, de anélkül is nagyon finom, zamatos nedves tésztájú, liszt-, gluténmentes paleo sütemény.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!