Mákos-almás kocka

Mákos-almás kocka

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 1 kis doboz tejföl
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • csipet só

a töltelékhez:

  • 20 dkg darált mák
  • 2 alma
  • ízlés szerint méz
  • 2-3 evőkanál tej
  • 10 szem aszalt szilva
  • citromhéj

a tetejére:

  • mandulaforgács
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd addig pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A mákhoz hozzáadjuk a tejet, a mézet, a reszelt almát, az apróra összevágott aszalt szilvát, összefőzzük, majd citromhéjjal ízesítjük és kihűtjük.

A pihentetett tésztát két cipóra osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük a kihűlt mákos-almás-aszalt szilvás töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik lapot is. Megkenjük egy tojás sárgájával, megszurkáljuk, hogy majd a gőz kijöjjön belőle, és megszórjuk mandulaforgáccsal.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk