Mákos-almás kocka liszt nélkül

Mákos-almás kocka liszt nélkül
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál darált mák
  • a töltelékhez:
  • 5-6 db reszelt alma
  • 2 evőkanál eritrit
  • fahéj
  • citromhéj
  • a tepsihez:
  • kókuszliszt
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál eritrit
  • 5 evőkanál darált mák
  • 5-6 db reszelt alma
  • 2 evőkanál eritrit
  • fahéj
  • citromhéj
  • kókuszliszt

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd ezt követően a tojássárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük.

A sárgájához hozzáadjuk a darált mákot, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Az egészet homogénné keverjük.

A tésztát olívaolajjal lekent, kókuszlisztes 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!) Ezután kihűtjük.

A reszelt almát átfőzzük, beletesszük az eritritet, a fahéjat és a citromhéjat.

A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük az ízesített töltelékkel, a másik lapot ráhelyezzük, majd darált eritrittel megszórjuk a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!