Mákolajban sült libamáj mézes-mákos gubával

Mákolajban sült libamáj mézes-mákos gubával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg hízott libamáj
  • 2 dl mákolaj
  • bors
  • 6 db szikkadt zsemle
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál méz + a tetejére
  • 4 evőkanál darált mák
  • kevés vaj a formák kikenéséhez
  • balzsamecetkrém a tálaláshoz

Elkészítés:

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 6 db szufléformát vajjal kikenünk.

A zsemléket nagyobb darabokra vágjuk. A vajat felmelegítjük a vajjal és a 2 evőkanál mézzel. A zsemléket beleszórjuk, kicsit hagyjuk állni, hogy magába szívja a tejet. Két részletben elosztjuk a szufléformákban, közéjük és a tetejére szórjuk a mákot. Végül a tetejüket is megcsorgatjuk mézzel, a sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg a zsemlék széle megbarnul. Mikor kész, óvatosan kiborítjuk a formából.

Közben a májat 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Felforrósítjuk a mákolajat, a szeletek mindkét oldalát óvatosan megsütjük.

Tálaláskor néhány szelet májat 1-2 adag mákos gubával tányéron elrendezzük. A májat megsózzuk, a tányért balzsamecetkrémmel díszítjük.

Neked ajánljuk