Mákleves eperrel

Mákleves eperrel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dkg mák
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál vaníliás pudingpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • diónyi vaj
  • csipet só
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg mák
  • 4 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál vaníliás pudingpor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • diónyi vaj
  • csipet
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

Egy edényben felolvasztjuk a mézet, majd hozzákeverjük a diónyi vajat. Addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad. Ezután felöntjük a tejjel, majd hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk és kb. 10 percig főzzük. Közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral édesítjük.

A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. Jól kiforraljuk és további 2-3 percig kevergetve főzzük, majd a tűzről levesszük és langyosra hűtjük.

Tálaláskor a levest tányérba szedjük, majd ízlés szerint félbevágott eperrel kínáljuk.

Eper helyett kínálhatjuk pl. meggyel, málnával...., de megszórhatjuk még pörkölt mandulával is.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti