Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, a cukrot a zsemlemorzsával karamell színűre pirítjuk.
A töltelékhez a mákot a cukorral, tejjel összeforraljuk, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és a citrom reszelt héját.
A nudlihoz a tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, azután 3x6 cm-es csíkokra vágjuk, teszünk rá a töltelékből, és hengerré formázzuk.
A nudlikat forró lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.
A meggymártáshoz a meggy levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük és összeforraljuk a gyümölccsel és ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot.
Meggylekvárral ,enyhén porcukorral meghintve is tálalhatjuk.
Megjegyzés:
A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!
Kategóriák
klasszikus
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
olcsó
,
egyszerű
,
60 perc
,
egytálétel
,
desszert