Mákkal töltött nudli

Mákkal töltött nudli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 dkg zsír
  • A nudli panírozáshoz:
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • a töltelékhez:
  • 15 dkg darált mák
  • cukor (ízlés szerint)
  • 80 ml tej
  • fél citrom reszelt héja
  • 2 dkg vaj
  • a meggy mártáshoz:
  • 1 üveg cukrozott meggy (házilag tettem el) vagy meggy befőtt
  • Ízlés szerint cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg rétesliszt
  • 2 dkg zsír
  • 5 dkg kristálycukor
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált mák
  • cukor
  • 80 ml tej
  • fál db citrom reszelt héja
  • 2 dkg vaj
  • 1 üveg cukrozott meggy
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, a cukrot a zsemlemorzsával karamell színűre pirítjuk.

A töltelékhez a mákot a cukorral, tejjel összeforraljuk, majd lehűtjük. Hozzákeverjük a vajat és a citrom reszelt héját.

A nudlihoz a tisztított kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd krumplinyomón áttörjük és langyosan összegyúrjuk a liszttel, a zsírral és a tojással. Lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk, azután 3x6 cm-es csíkokra vágjuk, teszünk rá a töltelékből, és hengerré formázzuk.

A nudlikat forró lobogó, enyhén sós vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a víz felszínére feljön. Szűrőkanállal kiszedjük, majd megforgatjuk a vajon pirított, porcukros zsemlemorzsában.

A meggymártáshoz a meggy levét leszűrjük, a liszttel besűrítjük és összeforraljuk a gyümölccsel és ízlés szerint tegyünk hozzá cukrot.

Meggylekvárral ,enyhén porcukorral meghintve is tálalhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!