Mákba forgatott túrógombóc

Mákba forgatott túrógombóc
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 10 gombóchoz:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 8 dkg búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 db citrom héja
  • Valamint:
  • 20 dkg darált mák
  • cukor
  • 1 ek. só
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 8 dkg búzadara
  • 1 db tojás
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 ek. cukor
  • 1 db citrom
  • 20 dkg darált mák
  • 1 ek.

Elkészítés:

Áttört túrót, búzadarát dolgozok össze és 20 percet hagyom állni.

1 ek. cukorral, fél citrom reszelt héjával kikevert tojássárgát dolgozok össze a masszával és a maradék cukorral felvert fehérjehabot forgatom bele.

Vizes kézzel gombócokat formázok belőle és 3 liter, 1 ek. sóval ízesített, lobogó vízbe rakom őket.

10 perc múlva feljönnek a víz színére és kiveszem.

Leszűröm és cukros mákba hempergetem, majd cukros tejföllel tálalom.