Majorannás-fokhagymás csirkefalatok tejfölös mártogatóssal

Majorannás-fokhagymás csirkefalatok tejfölös mártogatóssal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 5 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • olaj
  • ételízesítő
  • 1 kg burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük ételízesítővel és majoránnával, rátörjük a fokhagymát, majd egy kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Amikor a hús megpuhult, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk.

A burgonyát meghámozuk, hasábokra vágjuk, és forró, bő olajban megsütjük. Melegen a csirkemellel tálaljuk, mellé a pirospaprikával és pici sóval elkevert tejfölt kínáljuk mártogatósnak.

Neked ajánljuk