Majonézes padlizsánkrém grillezett csirkemellel krusztádban

Majonézes padlizsánkrém grillezett csirkemellel krusztádban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • A padlizsánkrémhez:
  • 2 tojássárgája
  • 4 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • fehérbors
  • 2-3 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A csirkemellhez:
  • 1 filézettcsirkemell
  • grill fűszerkeverék
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 4 dl olaj
  • 1 evőkanál mustár
  • fehérbors
  • 2-3 db padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 filézettcsirkemell
  • grill fűszerkeverék

Elkészítés:

1. A sütőt begyújtjuk, betesszük a sütőbe a megmosott padlizsánokat, és 5-10 perces forgatásokkal megsütjük. Akkor van kész, ha a héja összeesik.

2. Közben a 2 tojás sárgáját összekeverjük a mustárral, és lassan hozzákeverjük a 4 dl olajat. Ezután sózzuk, cukrozzuk. Hozzákeverjük a citromlevet. Betesszük a hűtőbe.

3. Amikor a padlizsán kész, lehúzzuk a héját. Fogunk egy botmixert, és addig turmixoljuk, míg sűrű krémet nem kapunk. Hozzákeverjük a majonézt, belereszeljük a hagymákat. Visszarakjuk a hűtőbe.

4. A csirkemelleket vékonyabb szeletekre vágjuk, majd kevés fűszerkeverékkel ízesítjük. olajat hevítünk, serpenyőben, gyakori forgatással mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
5. A tésztához a kimért lisztet a kimért vajjal morzsalékosra keverjük. Amikor a darás állag kész, jöhet bele a só és a tojások sárgája, ebből egynemű anyagot gyúrunk, majd kettéválasztjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

6. Amikor kész, lisztes deszkára tesszük, kinyújtjuk. 1 buciból 5 korongnak kell kijönnie. A korongokat én muffintepsiben sütöttem. Amikor a korongok megvannak, belerakjuk a kivajazott formába. 180 fokos sütőben 15-17 perc alatt megsütjük.