Majonézes hagymás tojássaláta

Majonézes hagymás tojássaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 5 dkg majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 csipet só
  • 1 csipet fehérbors (őrölt)
  • fél teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6 db tojás
  • 20 dkg tejföl
  • 5 dkg majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 csipet
  • 1 csipet fehérbors (őrölt)
  • fél teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál frissen facsart citromlé
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A tojásokat a forrástól számítva 10 perc alatt keményre főzzük, aztán hagytam kihűlni.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a majonézt, és a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, a citromlevet is hozzáadjuk.

Apróra vágjuk a vöröshagymát, majd az öntethez keverjük. A tojások héját eltávolítjuk, majd a tojást kisebb kockára vágjuk és szépen, óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval.

Végül a tojássalátánkat hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek, majd 1-2 óra elteltével tálalhatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti