Májjal töltött házi bucik

Májjal töltött házi bucik

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók
  • 8 darabhoz: 
  • a tésztához:
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1 tojás + 1 sárgája a kenéshez
  • 4 evőkanál olaj
  • *
  • a töltelékhez: 
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű 

Elkészítés:

A tésztához a szárított élesztőt elkeverjük 1,2 dl langyos vízzel és a cukorral, majd hagyjuk 5 percig felfutni. A lisztet elkeverjük késhegynyi sóval, hozzáadjuk a tojást, az olajat és végül az élesztős keveréket. Összegyúrjuk, 5-10 percig dagasztjuk, majd 1,5 órán át kelni hagyjuk, hogy a tészta a duplájára nőjön.

Míg a tészta kel, a töltelékhez a májat megmossuk, feldaraboljuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfonnyasztjuk rajta, hozzáadjuk a májat, a fokhagymát, a fűszereket, és 10 perc alatt jól megsütjük. Miután elkészült, megsózzuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk és 8 egyenlő részre vágjuk. Minden tésztadarabot liszttel megszórt deszkán kinyújtunk, megtöltjük a májjal, majd bucit formázunk belőle.

Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk (a hajtás legyen alul), a tetejüket megkenjük tojássárgájával és a sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Fotó: Recepttar.hu

Hasonló receptek